90 דק'
למביני עניין
בשרי
מרכיבים
כללי:
המבורגר זהב של זוגלובק
לנגיסי פוטטו:
1 ק"ג תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב ומיובשים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית אבקת מרק בצל (או מרק עוף)
1 כף קורנפלור
1 כף מיונז
קורט אבקת שום
2 כפיות פפריקה מתוקה או חריפה
לחלת בצל (4 מנות):
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1/2 כוס קמח רגיל
1 כפית מלח
3/4 כוס קורנפלור
3/4 כוס בירה
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
נגיסי פוטטו:
- חותכים את תפוחי האדמה לפלחים עבים.
- מערבבים בקערה קטנה את כל החומרי התערובת פרט לתפוחי האדמה מדללים את תערובת התבלינים במעט מים (בין כף לשתיים) למרקם משחה.
- מצפים כל פלח תפ"א במשחה ומסדרים בתבנית בשכבה אחת . אופים בחום של 200 מעלות למשך כ -50 דקות, עד שהפוטטוס מזהיבים יפה ונותרים רכים אך קריספיים.
חלת בצל:
- מערבבים בקערה את הבצלים, הקמח, הקורנפלור והמלח
- מוזגים באיטיות את הבירה.
- מחממים בווק או מחבת עמוקה שמן לטיגון עמוק וכאשר השמן רותח מכניסים אליו את העיסה בבת אחת. מעצבים את העיסה לצורה אחידה תוך כדי הטיגון. לאחר הזהבה מוציאים מהשמן, סופגים את שאריות השמן ומגישים.
- צולים את ההמבורגר על הגריל 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה (אפשר לצלות גם במחבת או בתנור).
- מניחים על לחמניה פרוסת חסה, פרוסת עגבניה, מלפפון חמוץ ואת ההמבורגר. מגישים עם פוטטוס, חלת בצל וכמובן הרבה רטבים, ו… בתיאבון!