חלה עם כתף בקר בסגנון אסיאתי

25 דק'
למביני עניין
בשרי

המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט.

 

 

מרכיבים

כללי:

חלה
5 פרוסות כתף בקר של זוגלובק
1 בצל גדול
1 פלפל אדום
1 זוקיני
1 בצל ירוק
1 גבעול בזיליקום
2 פלפל שאטה יבש
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1/3 כוס סויה
1 כף סילאן
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

  1. מקלפים את הבצל לחצי וחותכים לרצועות דקות (בכיוון הפסים הטבעיים של הבצל) מחממים בסיר רחב ושטוח או בווק מעט שמן לטיגון הבצל ומוסיפים את פלפל השאטה היבש.
  2. כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב עד להזהבה וחריכה קלה של רצועות הבצל. קוצצים את הג'ינג'ר ומוסיפים לסיר.
    חוצים את פרוסות כתף הבקר לחצי ומוסיפים לבצל המטוגן, כאשר הפרוסות מזהיבות ומתקפלות מעט מוסיפים את הסויה, מיץ הלימון והסילאן.
  3. חותכים את הפלפל לרצועות ארוכות ופורסים את הזוקיני לאורך לפרוסות דקות (אבל לא דקות מאוד). כאשר הנוזלים בסיר הצטמצמו והפכו סמיכים, מוסיפים את הרצועות הפלפל והזוקיני.
  4. מערבבים כ-2 דקות ומכבים את האש. הזוקיני והפלפל צריכים להישאר מוצקים יחסית. פורסים דק את הבצל הירוק ומוסיפים לסיר.
    מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעול ומוסיפים לסיר.
  5. חותכים עם סכין קטע מהחלה, וחוצים באמצע בעזרת סכין לחם (וכך הפרוסות נשארות מחוברות בקצה) עורמים כמות נדיבה של כתף בקר מוקפצות שהיא עדיין חמה ומתפנקים. בתאבון.

מתכונים נוספים