35 דק'
כל אחד יכול
בשרי
המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט
מרכיבים
כללי:
לחמניית שמינייה
400 גרם פטריות יער
2 ראשי לבבות קיסר
1 קליפת לימון
3 ענפי טימין
1/3 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח גס
5 פרוסות סלמי קוניאק
אופן הכנה
- מסירים את התחתית שמאגדת את הפטריות ומנקים את הפטריות באמצעות נייר סופג או מטלית בד דקה ולא סיבית.
- מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, כאשר הוא חם דיו מוסיפים את הפטריות וצורבים כ-10 דקות עד להשחמה והזהבה. מקפידים לערבב בעזרת כף עץ בכדי להשיג צליה אחידה.
- מקלפים את הלימון בעזרת קולפן, חותכים את הקליפה לרצועות דקיקות וקוצצים, ניתן לגרד במגרדת ייעודית אך קיצוץ ידני של קליפת הלימון מוסיף מרקם וצבע לסלט.
- לאחר שהפטריות השחימו מוסיפים את קליפת הלימון, עלי הטימין ומיץ הלימון. מערבבים כדקה נוספת, מוסיפים מלח-פלפל ומכבים את האש.
- מחממים היטב מחבת פסים וצורבים עליה את פרוסות הסלמי של זוגלובק, צורבים כדקה מכל צד, חותכים לרצועות ומערבבים עם הפטריות החמות.
- מסירים את החלק התחתון ביותר של עלי הקיסר, ממש את הקצה המלוכלך אך מקפידים להשאיר את תחתית הלבבות שלמה בצורה כזו שהעלים עדיין מחוברים יחדיו לקצה.
- חוצים לאורך את לבבות הקיסר ומניחים על המחבת פסים, כאשר חלקו הפנימי כלפי מטה ונותנים לחיצה קלה בעת שמניחים על המחבת – לאחר כ 1-2 דקות הופכים את עלי הקיסר לצליה על הצד השני לחצי דקה נוספת.
לבבות הקיסר יקבלו סימני חריכה, ויתרככו מעט בחלקם הפנימי אך עדיין יציבים ומוצקים. - חוצים לחמניה שידועה בכינויה "לחמניית שמיניה", מורחים מעט מיונז, מניחים את החסה הצרובה וכמות נדיבה של סלט הפטריות והסלאמי ומגישים למישהו רעב במיוחד.