120 דק'
למביני עניין
בשרי
מרכיבים
כרוב כבוש:
1 כרוב גדול
מלח גס (בכמות של 2 גרם מלח לכל 100 גרם כרוב)
תבשיל נקניקיות בכרוב כבוש
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
½ קילו נקניקיות, חתוכים גס
½ קילו קבנוס, חתוכים גס
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים גס
1 כרוב כבוש (ראו מתכון מצורף)
4 עלי דפנה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כוסות מים
2 כוסות יין לבן
בקבוק בירה בהירה
אופן הכנה
כרוב כבוש:
- חוצים את הכרוב. חותכים את הליבה ומוציאים את העלים החיצוניים. (שומרים את העלים).
- פורסים את הכרוב לרצועות דקות. שוקלים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה מלח גס בכמות המתאימה.
- מערבבים היטב ומניחים בצד למשך כשעתיים.
- מעבירים את הכרוב לצנצנת, עם הנוזלים שהתהוו. דוחסים היטב.
- מכסים מלמעלה עם העלים החיצוניים ששמרנו בצד.
- סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצל למשך כשבוע.
- בתחילה, יוצר לחץ מן התסיסה. כדאי לפתוח את המכסה מספר פעמים ביום, כדי לשחרר את הלחץ.
תבשיל נקניקיות בכרוב כבוש:
- מטגנים את הבצל בשמן הזית, עד שקיפות.
- מוסיפים את הנקניקיות ומשחימים היטב מכל הצדדים. מוציאים אותם מן הסיר ומניחים בצד.
- מכניסים אל הסיר את תפוחי האדמה והכרוב, מניחים מעל את הנקניקיות, מתבלים, מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים משך כשעה וחצי על להבה נמוכה.