50 דק'
למביני עניין
חלבי
מאפים וקינוחים
מרכיבים
בצק
3 עלי פילו – בצק פילו 500 גר' ללא שומן טראנס, מופשר לפי ההוראות היצרן על גבי האריזה
מלית
4 תפוחי עץ ירוקים מזן גרנד סמית', מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
50 גר' חמאה לבישול התפוחים + חמאה מומסת להברשת עלי הפילו
1 או 2 כפיות קינמון
3 כפות סוכר
1/4 כוס אגוזים חצויים/ קצוצים גס
2 כפות צימוקים
2 כפיות מיץ לימון טרי
ציפוי
1 ביצה טרופה
שקדים טחונים גס לפיזור בין עלי הפילו
חמאה מומסת / שמן קנולה
אבקת סוכר
אופן הכנה
- בסיר עם חמאה מבשלים את התפוחים לריכוך קל כ 5 דק'
- מוסיפים, לימון, סוכר, קינמון וצימוקים ומבשלים עוד כ- 3 דק'. ( עד שהתפוחים רכים, אך שמרו על צורתם)
- מעבירים את המלית למסננת ומסננים את הנוזלים שהצטברו. מצננים.
- מחממים תנור ל 180 מעלות, פורשים את עלי הפילו על מגש נקי או על השיש ומכסים במגבת מטבח. ( בזמן שעובדים עם עלה פילו אחד מכסים את שאר העלים במגבת לחה)
- פורשים בעדינות את אחד מעלי הפילו על נייר אפייה, ומורחים בחמאה מומסת, מפזרים מעל ובאופן אחיד מהשקדים הטחונים ומניחים מעל עלה נוסף ומורחים גם אותו ומפזרים שקדים.
- מניחים מעל עלה נוסף. ( אותו לא מורחים בחמאה)
- בחלק התחתון של העלים מסדרים את תפוחי העץ המבושלים ומוסיפים אגוזים.
- מקפלים את הקצוות של המאפה כלפי פנים ומגלגלים לסגירה.
- מורחים בביצה ואופים כ 20-25-דק' עד שהבצק מזהיב והמאפה מוכן לאכילה.
- מוצאים מהתנור מצננים ומפזרים אבקת סוכר בהגשה.