אמפנדס בטטה

35 דק'
כל אחד יכול
פרווה

מרכיבים

6 מנות:

1 חבילה מלאווח של זוגלובק
2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
100 גרם גבינה מלוחה
50 גרם גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת
1 ביצה טרופה
2 כפות קצח או שומשום

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. שמים את קוביות הבטטה בסיר, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך, מסננים, מעבירים לקערה ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את שני סוגי הגבינה ומערבבים היטב.
  2. מקמחים קלות משטח עבודה, ופורשים עליו את בצק המלווח. קורצים ממנו עיגולים בקוטר של 6-5 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית, מקפלים לחצי מעל המלית, ומהדקים היטב בקצוות.
  3. מניחים את חצאי העיגולים בתבנית, מברישים בביצה הטרופה, זורים מעל קצח או שומשום, ואופים 15 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

מתכונים נוספים