50 דק'
למביני עניין
חלבי
מרכיבים
כללי
בצק פילו זוגלובק
50 גר' חמאה מומסת
למילוי:
500 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
כפית וחצי דבש
ציפוי:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מיים
אופן הכנה
- מכינים את המרכיבים של המלית.
- מוציאים את דפי הפילו ומכסים במגבת לחה.
- מפרידים דף פילו אחד מקפלים אותו לשנים ומברישים בחמאה מומסת.
- מפזרים מעט מהתערובות לאורכו ומגלגלים עד שנוצר גליל עם מילוי,כך מגלגלים את כל הדפים.
- בתבנית עגולה מניחים את הגלילים שנוצרו כשבלול כך שמתקבל עיגול מלא.
- פורסים מהמרכז כלפי מסגרת התבנית מברישים במעט ביצה מלמעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שמשחים.
- מביאים לרתיחה 1/4 כוס סוכר עם 1/4 כוס מיים עד שהסוכר נמס ושופכים מעל המאפה כשיוצר מהתנור.