120 דק'
למביני עניין
בשרי
מרכיבים
כללי:
המבורגר זהב 400 גר' של זוגלובק
1 בצל סגול קלוף ופרוס לפרוסות דקות
ללחמניות הרושטי:
4 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
לאיולי:
1 פלפל אדום
1 כף מיונז
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוטב סויה
אופן הכנה
מכינים מראש את הרושטי:
- שמים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת להגרת הנוזלים. לאחר שהנוזלים ניגרו מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים קלות. התערובת מוכנה לטיגון.
- מניחים במחבת עם שמן חם כף מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים לעיגול בקוטר זהה להמבורגר. מטגנים כ-3 דקות עד להזהבה. הופכים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים בכל פעם שמן לפי הצורך.
- סופגים את השמן מהרושטי בעזרת נייר סופג ומניחים בקופסא במקרר.
מכינים את האיולי:
- צולים את הפלפל בתנור כ-5 דקות עד לריכוך.
- מצננים מעט וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז, הצ'ילי והסויה, ומערבבים לרוטב אחיד. שומרים במקרר.
- בארוע עצמו- מרכיבים את המנה.
- צולים את פרוסות הבצל על הגריל כ-3 דקות עד להזהבה.
- מחממים את הרושטי כדקה על הגריל.
- צולים את ההמבורגר על הגריל 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
- מניחים על כל רושטי המבורגר צלוי, פרוסת בצל צלוי וכף רוטב איולי, ומעליהם מניחים רושטי נוסף. מגישים מיד.