30 דק'
כל אחד יכול
חלבי
מרכיבים
בצק:
1 חבילת בצק עלים 1 ק"ג זוגלובק ללא חומרים משמרים, מופשר לפי הוראות יצרן על גבי האריזה
מלית:
1 מכל ( 250 ג') גבינת ריקוטה
1 ביצה טרופה
70-100 ג' גבינה בולגרית מפוררת
1 בטטה גדולה מקולפת, חתוכות לקוביות קטנות
1-2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין
2-3 כפיות חומץ בלסמי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- בתבנית אפייה שמים קוביות בטטות, רוזמרין ומערבבים עם שמן זית, חומץ בלסמי מלח ופלפל. אופים 12 -15 דק' לריכוך קל.
- יש לפרוס את הבצק ולחתוך לקוביות.
- מניחים את ריבועי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, חורצים את שולי הבצק עם סכין חדה, לא עד הסוף – ליצירת שוליים וסימונם.
- מורחים במרכז הבצק שנוצר גבינת ריקוטה.
- בעזרת מברשת מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה ואופים כ 5 דק'. ( השוליים יתנפחו)
- מוצאים בזהירות מהתנור, מוסיפים את הבטטות שנאפו במקביל ( במידת הצורך מברישים אותן במעט שמן זית ) ואופים שוב ל – 15 דק' אפייה עד שהמאפה מזהיב ומוכן לאכילה.
- מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה בולגרית מפוררת בהגשה.