מדיניות השכר של החברה
חברת "זוגלובק" חרטת על דגלה את הערך "כבוד לכל אדם" כאחד מחמשת ערכיה המובילים.
תחת ערך זה מחויבת החברה לפעול למען שוויון הזדמנויות ופיתוח מלוא הפוטנציאל של כלל העובדות והעובדים בחברתנו, ולכן החלטות הנוגעות להעסקה מתקבלות בהתאם לצרכים העסקיים, יכולות העובד, הסמכותיו המקצועיות ומומחיותו.
מדיניות השכר המקובלת בחברה מבוססת על העקרונות הנ"ל כאשר השכר נקבע בין היתר על בסיס הקריטריונים הבאים:
א. שכר מקובל בשוק, על בסיס צירי שכר מבוססי סקר "צבירן" המקובל בתעשייה
ב. רקע וניסיון מקצועי של מועמד ועובד
ג. ביצועי העובד במהלך עבודתו
ד. תוספות שונות לשכר הנקבעות בהתאם לתכלית של כל תוספת (תוספת משמרות/ שעות נוספות וכיוב').
ענף
החברה נכללת בענף המזון.
אוכלוסייה נכללת
כלל העובדים אשר עבדו בחברה במהלך 2024, לרבות עובדים שעבדו במשרות חלקיות ועובדים ששהו בחודש זה בחל"ד/ חל"ת, למעט עובדים שעבדו עד 3 חודשים בלבד במהלך השנה, ולמעט חברי הנהלת החברה.
פילוח הנתונים
פילוח הנתונים בוצע על פי הקריטריונים הבאים:
- הפרדה בין תפקידים הדורשים השכלה מקצועית קודמת לבין תפקידים אשר אינם דורשים השכלה מקצועית
- הפרדה בין תפקידי ניהול לתפקידים שאינם ניהוליים (אופי עיסוק)
- הפרדה בין רמות דרגי הניהול- ניהול ביניים / ניהול בכיר
הפילוח כאמור יצר 6 קבוצות בעלות מאפיינים דומים בהתאם לתחומי עיסוק ודרג ניהולי ובכל קבוצה בחנו את אחוז פערי השכר לשנת 2024 בכל קבוצה. נבהיר כי הקבוצה השישית, שכוללת את כפיפי הסמנכ"ל הבכירים, מונה עובדים גברים בלבד ולפיכך לא הוצגו נתונים לגביה.
רכיבי שכר שנכללו
הניתוח נעשה על בסיס ערכי השכר במונחי ברוטו בחלוקה לשלוש קטגוריות כדלקמן: שכר קובע לפיצויים, שכר ברוטו כולל, שכר ברוטו כולל לרבות הפקדות מעסיק.
התאמות שבוצעו בשכר
בוצע נרמול לינארי של עובדים שלא הועסקו לאורך כל השנה.
הערות לניתוח
- בחברה אין עובדים/ עובדות אשר נדרשת להם/ להן השלמה לשכר מינימום מכוח הסכם או הסדר.
- בשנת 2024, בעקבות מלחמת חרבות ברזל, עובדות רבות (נשים) העדיפו לעבוד בשעות הבוקר בלבד (קרי מיעטו לבצע משמרות צהריים וערב). בנוסף לכך, נשים רבות פחדו להגיע למקום העבודה בשלומי, וגם כאשר הן באו לעבודה, כמעט ולא ביצעו שעות נוספות. לנוכח זאת יש פער בשכר בין גברים לנשים בקטגוריות שכוללות את התשלום בעבור תוספת משמרות ושעות נוספות.
ניתוח פערים והבנתם
מסך כל אוכלוסיית העובדים אשר הועסקה בשנת 2024 בחברה 27% הן נשים ו- 72% הם גברים. אנו גאים בכך ששיעור הנשים בפורום המוביל של החברה הינו 57% וששיעור הנשים הנמנות עם צוות הנהלת החברה הוא 62%.
הוותק הממוצע של קבוצת הגברים הוא גבוה יותר מזה של הנשים בכ- 3 שנים. נתון זה משמעותי לאור העובדה שבחברה נהוגים צירי שכר שתלויים בין היתר בוותק.
בבחינת השכר הקובע לפיצויים במרבית הקבוצות נמצא שאין פער לטובת הגברים (4 מתוך 6 קבוצות שהוצגו נתונים) ורק בשתי קבוצות שנמצא בהן פער, מדובר על פער שנע בין 1% ל-6% שמוסבר ברכיב "תוספת המשמרות" אשר שולם בשנה החולפת בעיקר לגברים, לאור ההסבר שהובא לעיל.
בבחינת שכר ברוטו כולל ושכר ברוטו הכולל הפקדות נמצאו פערים לטובת הגברים במרבית הקבוצות (5 מתוך 6 קבוצות שהוצגו נתונים) ואלו הוסברו בעיקר על ידי רכיב של שעות נוספות ששולם בשנה החולפת בעיקר לגברים.
הגם שלא זיהינו כי נדרש טיפול לקידום ערכי השוויון בשכרם של העובדים, אנו ממשיכים לפעול לטובת שמירת תמונת המצב כפי שהוצגה, והבטחת תנאי תגמול שווים והוגנים לכל עובדת ועובד בחברה בהתאם לוותק, ניסיון, תחומי אחריות ואופן ביצוע התפקיד.
ממצאי הדוח
מצורף דוח מפורט עבור החברה. הסימן מינוס (-) מציין פער שכר לטובת גברים.
הערה- כינוי הקבוצה אינו מעיד על המדרג הארגוני.
אחוז פערי השכר הממוצע לחודש בין כל העובדות לעובדים
שכר קובע לפיצויים | שכר ברוטו | שכר ברוטו + הפקדות מעסיק | |
---|---|---|---|
א | -1.1% | -1.7% | -1% |
ב | -6.5% | -16.9% | -16.2% |
ג | 6.6% | -16.4% | -13.4% |
ד | 18.6% | -5.8% | -3.6% |
ה | 6.4% | 3.7% | 4.7% |
רן אקרמן
מנכ"ל חברת זוגלובק