90 דק'
למביני עניין
טבעוני
המתכון באדיבות ליאורה דהן.
מרכיבים
מרכיבים למילוי:
חבילה טחון Wonders Of Nature
3 בצלים בינוניים קלופים ושטופים
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
1 כף שמן זית
מעט סוכר חום
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
1/2 כפית קינמון טחון
מעט גרידת אגוז מוסקט
1/8 כפית של קליפת מאשייה
מרכיבים לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לרצועות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
כף רסק עגבניות איכותי
מלח
מעט פלפל שחור
חצי כפית קינמון
חצי כפית כורכום
שבבי בצל יבש מטוגן
כפית אבקת מרק בטעם עוף *לא חובה
פלחים של 2 תפו״א
1-2 כפות סילאן
אופן הכנה
- ליצור חריץ לאורך הבצל מהמרכז לכל אורכו לשים בסיר עם מים ולהביא לרתיחה ( לאחר מכן ניתן יהיה להפריד בין גלדי הבצל).
- לסנן ולצנן.
- לערבב בקערה טחון Wonders עם כל מרכיבי המילוי.
- במחבת לשים כף שמן זית ולטגן את הבצל החתוך לרצועות עד להזהבה להוסיף מעט סוכר חום לקרמול.
- להכניס לתוך גלדי הבצל את עיסת המילוי.
- בסיר רחב לטגן רצועות בצל אחד עד להזהבה.
- בקערה נפרדת לערבב את כל התבלינים ולהוסיף לסיר.
- להוסיף את פלחי תפוחי האדמה לכסות את הסיר ולבשל כרגע שעה.
- להוסיף עוד מים (לא צריך כיסוי מלא של תפוחי האדמה במים ,רק לוודא שיש 1-2 ס״מ מים בסיר).
- לסדר את הבצלים הממולאים בסיר סביב תפוחי האדמה לכסות ולבשל על אש נמוכה כשעה.
- לפזר מלמעלה 1-2 כפות סילאן.
- להכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-45 דקות בערך עד להשחמה וקרמול של הרוטב.