בורקסים במילוי גבינות וזיתים

50 דק'
כל אחד יכול
חלבי

מרכיבים

בצק:

1 חבילת בצק פילאס 500 גר' ללא חומרים משמרים, מופשר לפי ההוראות יצרן על גבי האריזה

מלית:

1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
מעט שמן לטיגון הבצל
10 זיתים שחורים/ קלמטה מגולענים וקצוצים
200 ג' גבינת ריקוטה
100 ג' גבינה בולגרית
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי והדבקה:
חלמון
שומשום, קצח / שומשום שחור

אופן הכנה

  1. במחבת שמים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל עד הזהבה קלה, מסננים ומצננים.
  2. בקערה שמים גבינות, זיתים קצוצים, מלח, פלפל שחור ואת הבצל המטוגן. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. קורצים עיגולים עם רינג בקוטר 8 ס"מ. ( או לחילופין בעזרת כוס )
  4. בכל עיגול מניחים כפית גדושה מהמלית. עם מברשת דקה מורחים את שולי העיגול בחלמון.
  5. סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת מזלג.
  6. מניחים על תבנית אפייה, מורחים את החלמון באמצעות מברשת ומפזרים שומשום לבן/ שחור או קצח.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 18-20 דק'.

מתכונים נוספים