בקלאווה בצק פילו

50 דק'
למביני עניין
חלבי

מרכיבים

כללי

בצק פילו זוגלובק
50 גר' חמאה מומסת
למילוי:
500 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
כפית וחצי דבש
ציפוי:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מיים

אופן הכנה

  1. מכינים את המרכיבים של המלית.
  2. מוציאים את דפי הפילו ומכסים במגבת לחה.
  3. מפרידים דף פילו אחד מקפלים אותו לשנים ומברישים בחמאה מומסת.
  4. מפזרים מעט מהתערובות לאורכו ומגלגלים עד שנוצר גליל עם מילוי,כך מגלגלים את כל הדפים.
  5. בתבנית עגולה מניחים את הגלילים שנוצרו כשבלול כך שמתקבל עיגול מלא.
  6. פורסים מהמרכז כלפי מסגרת התבנית מברישים במעט ביצה מלמעלה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שמשחים.
  8. מביאים לרתיחה 1/4 כוס סוכר עם 1/4 כוס מיים עד שהסוכר נמס ושופכים מעל המאפה כשיוצר מהתנור.

מתכונים נוספים