המבורגר פטריות עדשים וקינואה עם טבעות בצל

30 דק'
כל אחד יכול
פרווה

מרכיבים

לטבעות בצל

2-3 בצלים סגולים חתוכים לטבעות

1 כוס קמח

1/2-3/4 כוס מים קרים

מלח, פלפל

1 כפית פפריקה מתוקה

שמן קנולה לטיגון

לממרח האבוקדו

2-3 בצלים סגולים חתוכים לטבעות

1 כוס קמח ללא גלוטן ( ניתן לרכוש ברשתות השיווק, חנויות טבע)

1/2-3/4 כוס מים קרים

מלח, פלפל

1 כפית פפריקה מתוקה

שמן קנולה לטיגון

סלסת עגבניות

2 עגבניות בשלות ומוצקות, חתוכות לקוביות קטנות

1/2 בצל סגול קצוץ

1-2 שיני שום, כתושות

1-2 כפות שמן זית עדין

מיץ לימון

רבע כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן הכנה

 

להכנת טבעות הבצל:

  1. בקערה שמים קמח מוסיפים תבלינים, מערבבים.
  2. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת מסה מעט סמיכה אך נוחה לעבודה (מרקם של מיונז).
  3. מחממים שמן בסיר לטיגון חצי עמוק.
  4. טובלים היטב כל עיגול בצל בבלילה ומטגנים כ 3 דק' עד שציפוי מזהיב ומעט מתנפח.

 

להכנת ממרח האבוקדו:

  1. מועכים את האבוקדו ויוצקים מיץ לימון, מלח, ופלפל.
  2. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים היטב.
  3. טועמים ומתקנים תיבול.

 

להכנת ההמבורגר:

  1. לחמניות המבורגר (ניתן להשיג ברשתות המזון)
  2. מיונז טבעוני
  3. עלי חסה שלמים או חתוכים לרצועות
  4. בורגר פטריות, עדשים וקינואה ZOGLO'S – הכנה עפ"י הוראות בגב האריזה
  5. ממרח אבוקדו
  6. סלסלה עגבניות

מתכונים נוספים