180 דק'
שף פרטי
טבעוני
המתכון באדיבות ליאורה דהן.
מרכיבים
מרכיבים לחלה:
750 גרם קמח לחם
1.5 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
כ400 מיל׳ מים פושרים
מרכיבים למלית:
חבילה טחון Wonders Of Nature
חציל קלוף ופרוס לפרוסות בעובי כ-1.5 ס״מ
שמן זית
מלח
בצל גדול קצוף
3 שיני שום
1 פלפל צ׳ילי טרי
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
מעט זרעי כוסברה
מעט זרעי פטרוזיליה
לציפוי:
מים
שומשום
מלח גס
אופן הכנה
- בקערת המיקסר לערבב קמח שמרים וסוכר.
- להוסיף שמן ומים בהדרגה לפי הצורך.
- לאחר שנוצר בצק אחיד להוסיף כף מלח וללוש במיקסר 10 דקות .
- להתפיח כשעה עד להכפלת הנפח לאחר מכן לחלק ל-4 חלקים שווים כ-300 גרם כל כדור ולהתפיח שוב.
- לחמם תנור ל 200 מעלות למרוח את החציל בשמן זית ומעט מלח ולצלות בתנור עד השחמה והתרככות להוציא מהתנור לצנן ולקצוץ דק.
- במחבת לטגן במעט שמן, בצל קצוץ גדול להוסיף את הטחון של Wonders, לערבב יחד את התערובת כ3-4 דקות.
- לכתוש את שאר המרכיבים של המלית ולערבב עם החציל והטחון לאחר שצוננו.
- לרדד כל חלק מהבצק ולמלא בתוכו את המלית ולגלגל לגליל.
- לקלוע מ 4 הגלילית חלה ולהתפיח שוב 20 דק'.
- למרוח במעט מיים לפזר שומשום ומלח גס.
- לאפות את החלה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות עד להשחמה.