נקניקיות בכרוב כבוש

120 דק'
למביני עניין
בשרי

מרכיבים

כרוב כבוש:

1 כרוב גדול
מלח גס (בכמות של 2 גרם מלח לכל 100 גרם כרוב)

תבשיל נקניקיות בכרוב כבוש

3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
½ קילו נקניקיות, חתוכים גס
½ קילו קבנוס, חתוכים גס
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים גס
1 כרוב כבוש (ראו מתכון מצורף)
4 עלי דפנה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כוסות מים
2 כוסות יין לבן
בקבוק בירה בהירה

אופן הכנה

 

כרוב כבוש:

  1. חוצים את הכרוב. חותכים את הליבה ומוציאים את העלים החיצוניים. (שומרים את העלים).
  2. פורסים את הכרוב לרצועות דקות. שוקלים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה מלח גס בכמות המתאימה.
  4. מערבבים היטב ומניחים בצד למשך כשעתיים.
  5. מעבירים את הכרוב לצנצנת, עם הנוזלים שהתהוו. דוחסים היטב.
  6. מכסים מלמעלה עם העלים החיצוניים ששמרנו בצד.
  7. סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצל למשך כשבוע.
  8. בתחילה, יוצר לחץ מן התסיסה. כדאי לפתוח את המכסה מספר פעמים ביום, כדי לשחרר את הלחץ.

תבשיל נקניקיות בכרוב כבוש:

  1. מטגנים את הבצל בשמן הזית, עד שקיפות.
  2. מוסיפים את הנקניקיות ומשחימים היטב מכל הצדדים. מוציאים אותם מן הסיר ומניחים בצד.
  3. מכניסים אל הסיר את תפוחי האדמה והכרוב, מניחים מעל את הנקניקיות, מתבלים, מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים משך כשעה וחצי על להבה נמוכה.

מתכונים נוספים