25 דק'
כל אחד יכול
פרווה
מרכיבים
המרכיבים למטבל:
2 סלקים קטנים, שלמים בקליפתם
2-3 כפות מיץ לימון
1 שן שום
2-3 כפות שמן זית / קנולה
מלח, פלפל
המרכיבים לנקניקיות:
1 חבילת נקניקיות מן הצומח עשירות בחלבון ZOGLO'S
בצק עלים פרווה, מופשר
3 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצים
2 כפות שמו זית
1 שן שום כתושה
מעט מלח
שומשום
אופן הכנה
הכנת המטבל:
- מחממים תנור ל 200 מעלות
- עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה- שעה ורבע לריכוך
- מסירים את הקליפה, חותכים לקוביות ומעבירים למעבד מזון יחד עם שמן הזית, מיץ לימון, שום ותבלינים
- מעבדים למרקם יחסית חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
הכנת הנקניקיות:
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- חותכים את בצק העלים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
- עוטפים 2 רצועות סביב כל נקניקייה.
- מערבבים בקערה את הפטרוזיליה עם שמן זית, שום, מלח ( אם יש צורך מוסיפים מעט שמן) ומורחים את הבצק עם מברשת סיליקון.
- מניחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה , מפזרים מעל הנקניקיות שומשום ואופים עד שהבצק אפוי והנקניקיות מוכנות לאכילה.
- מוצאים מהתנור- נועצים בזהירות מקל / שיפוד לכל נקניקיה ומגישים עם מטבל הסלק.