60 דק'
למביני עניין
בשרי
המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט.
מרכיבים
כללי:
200 גרם דלעת (ללא קליפה)
1 סלק אדום
לחמניות:
5-7 פרוסות פסטרמה הודו דבש של זוגלובק
5 גבעולי כוסברה
1 בצל ירוק
¼ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית מלח גס
¼ כפית זרעי כוסברה
כף חרדל כפית דבש
אופן הכנה
- הדלעת והסלק נצלים כשהם עטופים כמו סוכריות בנייר אפיה שאותו עוטף נייר כסף( אופן צליה זה מרכך את הדלעת והסלק ומעצים את הטעמים שלהם).
- מחממים תנור ל-225 מעלות. פורסים על משטח עבודה מלבן נייר כסף ועליו מניחים מלבן של נייר אפיה (המלבנים צריכים להיות גדולים מספיק בכדי לעטוף את הדלעת והסלק – כל ירק בנפרד).
- פורסים את הדלעת למלבנים בעובי ½ סנטימטר, מניחים על נייר האפיה, מפזרים מעט מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס ואת זרעי הכוסברה.
- בוזקים מעט שמן זית ועוטפים את הדלעת בנייר האפיה ובנייר הכסף יחדיו – פרוסות הדלעת צריכות להיות עטופות ואטומות מכל הכיוונים.
- קולפים את הסלק, פורסים לפרוסות בעובי ½ סנטימטר, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומוסיפים מעט מאוד שמן זית, עוטפים באופן זהה לדלעת. אופים את הדלעת והסלק למשך כחצי שעה.
- בקערית מערבבים את החרדל והדבש לתערובת אחידה. מפרידים את עלי הכוסברה מן הגבעול ומשאירים בשלמותם. פורסים את הבצל הירוק דק ועוברים להרכבת הכריך.
- מורחים שכבה נדיבה מחרדל – הדבש בלחמנייה של ברמן, עליה מניחים את פרוסות הדלעת והסלק, מעליהן פרוסות פסטרמה הודו של זוגלובק, מוסיפים מעט מן הבצל הירוק ומעלי הכוסברה וסוגרים. מומלץ להגיש חם.