פראצל דוגס

150 דק'
למביני עניין
בשרי

המתכון באדיבות נטע לויה בעלת הבלוג מאנצ'קין

 

מרכיבים

לבצק:

500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 ביצים
70 גרם שמן (1/3 כוס)
180 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס)
1 כפית מלח

לאמבטיית סודה לשתיה:

4 ליטר מים
2 כפות אבקת סודה לשתיה

מלית:

12 נקניקיות מרגז בסדרת המחבת

ציפוי:

ביצה טרופה להברשת הלחמניות
מלח גס / שומשום / קצח / לזרייה
5 כפות שמן זית מעורבב עם שן שום כתושה להברשת הלחמניות (לא חובה)

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמרים, סוכר, ביצים ושמן.
  2. באמצעות וו הלישה מתחילים ללוש במהירות נמוכה.
  3. מוסיפים בהדרגה את המים החמימים, עד שנוצר בצק.
  4. מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית, לשים במשך 7 דקות עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק (הבצק אמור להידבק לתחתית המיקסר).
  5. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מטגנים את הנקניקיות על מחבת במשך כ- 20 דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש ומניחים על צלחת ומייבשים בעזרת נייר סופג (אחרת הבצק לא יידבק).
  7. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים עם מערוך או עם הידיים למלבן עבה.
  8. מחלקים את הבצק ל-12 רצועות שוות.
  9. מלפפים כל רצועה סביב נקניקיה מקצה לקצה (עם מעט רווח-משאירים את שתי הקצוות של הנקניקייה חשופים). כשמגיעים לקצה הנקניקייה מדביקים את הבצק טוב טוב ולוחצים עם היד לכל האורך לוודא שהבצק דבוק היטב.
  10. מניחים את הנקניקיות על 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה עם רווחים של לפחות 3 ס"מ אחת מהשניה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות נוספות.
  11. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות על תוכנית טורבו ומרתיחים את המים בסיר עם אבקת הסודה לשתייה.
  12. טובלים את הנקניקיות במים הרותחים בסבבים- כל פעם 2-3 נקניקיות, למשך שתי דקות, דקה מכל צד (מכניסים בעדינות כל נקניקיה עטופה למים הרותחים ואחרי דקה הופכים לצד השני).
  13. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הנקניקיות מהמים ומניחים בחזרה על תבניות האפייה.
  14. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל מלח גס/שומשום/קצח/תערובת.
  15. אופים במשך 20 דקות בערך, עד שהלחמניות מזהיבות.
  16. אופציונלי- הברישו את הלחמניות בשמן שום ישר כשהן יוצאות מהתנור.
  17. מצננים לפחות 10 דקות לפני שאוכלים.

מתכונים נוספים