150 דק'
למביני עניין
בשרי
המתכון באדיבות נטע לויה בעלת הבלוג מאנצ'קין
מרכיבים
לבצק:
500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 ביצים
70 גרם שמן (1/3 כוס)
180 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס)
1 כפית מלח
לאמבטיית סודה לשתיה:
4 ליטר מים
2 כפות אבקת סודה לשתיה
מלית:
12 נקניקיות מרגז בסדרת המחבת
ציפוי:
ביצה טרופה להברשת הלחמניות
מלח גס / שומשום / קצח / לזרייה
5 כפות שמן זית מעורבב עם שן שום כתושה להברשת הלחמניות (לא חובה)
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמרים, סוכר, ביצים ושמן.
- באמצעות וו הלישה מתחילים ללוש במהירות נמוכה.
- מוסיפים בהדרגה את המים החמימים, עד שנוצר בצק.
- מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית, לשים במשך 7 דקות עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק (הבצק אמור להידבק לתחתית המיקסר).
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מטגנים את הנקניקיות על מחבת במשך כ- 20 דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש ומניחים על צלחת ומייבשים בעזרת נייר סופג (אחרת הבצק לא יידבק).
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים עם מערוך או עם הידיים למלבן עבה.
- מחלקים את הבצק ל-12 רצועות שוות.
- מלפפים כל רצועה סביב נקניקיה מקצה לקצה (עם מעט רווח-משאירים את שתי הקצוות של הנקניקייה חשופים). כשמגיעים לקצה הנקניקייה מדביקים את הבצק טוב טוב ולוחצים עם היד לכל האורך לוודא שהבצק דבוק היטב.
- מניחים את הנקניקיות על 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה עם רווחים של לפחות 3 ס"מ אחת מהשניה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות נוספות.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות על תוכנית טורבו ומרתיחים את המים בסיר עם אבקת הסודה לשתייה.
- טובלים את הנקניקיות במים הרותחים בסבבים- כל פעם 2-3 נקניקיות, למשך שתי דקות, דקה מכל צד (מכניסים בעדינות כל נקניקיה עטופה למים הרותחים ואחרי דקה הופכים לצד השני).
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את הנקניקיות מהמים ומניחים בחזרה על תבניות האפייה.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל מלח גס/שומשום/קצח/תערובת.
- אופים במשך 20 דקות בערך, עד שהלחמניות מזהיבות.
- אופציונלי- הברישו את הלחמניות בשמן שום ישר כשהן יוצאות מהתנור.
- מצננים לפחות 10 דקות לפני שאוכלים.