90 דק'
למביני עניין
בשרי
המתכון באדיבות נטע לויה בעלת הבלוג מאנצ'קין
מרכיבים
כללי:
חבילת נקניקיות עוף זוגלובק
200 גרם (1/4 1 כוסות) קמח תירס עבה (פולנטה)
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
30 גרם (2 כפות) סוכר לבן
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
5 גרם (1 כפית) מלח
משקה סויה / משקה אורז (1/4 1 כוסות)
1 ביצה
30 גרם (2 כפות) שמן
שיפודי עץ
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
- בקערה שמים את קמח התירס, קמח, סוכר לבן, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בעזרת מטרפה.
- בקערה נפרדת מערבבים משקה סויה, ביצה ושמן.
- מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים בעזרת מטרפה רק עד לתערובת אחידה בלי גושים (להמנע מערבוב יתר).
- מעבירים את הבלילה לכוס עמוקה וגבוהה בגובה של הנקניקיות- שיהיה קל יותר לטבול אותן בבלילה.
- מייבשים את הנקניקיות היטב בנייר סופג.
- משפדים כל נקניקיה בשיפוד עץ לאורך כל הנקניקיה, כמעט עד הקצה.
- מחממים שמן עמוק (בערך בגובה 3 ס"מ) בסיר עמוק ורחב לטמפרטורה של 170 מעלות.
- טובלים כל נקניקיה בבלילה עד שהיא מכוסה לחלוטין.
- מטגנים דקה וחצי מכל צד, עד שהנקניקיה מזהיבה (הצבע צריך להיות זהוב ולא שחום!).
מעבירים לצלחת/תבנית מרופדת בנייר סופג ל-2-3 דקות.
מגישים עם קטשופ וחרדל.
* הקורן דוגס במיטבן לאחר הטיגון, אבל אפשר לשמור יומיים-שלושה במקרר ולחמם בטוסטר אובן/תנור.