קורן דוגס

90 דק'
למביני עניין
בשרי

המתכון באדיבות נטע לויה בעלת הבלוג מאנצ'קין

מרכיבים

כללי:

חבילת נקניקיות עוף זוגלובק
200 גרם (1/4 1 כוסות) קמח תירס עבה (פולנטה)
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
30 גרם (2 כפות) סוכר לבן
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
5 גרם (1 כפית) מלח
משקה סויה / משקה אורז (1/4 1 כוסות)
1 ביצה
30 גרם (2 כפות) שמן
שיפודי עץ
שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה

  1. בקערה שמים את קמח התירס, קמח, סוכר לבן, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בעזרת מטרפה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים משקה סויה, ביצה ושמן.
  3. מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים בעזרת מטרפה רק עד לתערובת אחידה בלי גושים (להמנע מערבוב יתר).
  4. מעבירים את הבלילה לכוס עמוקה וגבוהה בגובה של הנקניקיות- שיהיה קל יותר לטבול אותן בבלילה.
  5. מייבשים את הנקניקיות היטב בנייר סופג.
  6. משפדים כל נקניקיה בשיפוד עץ לאורך כל הנקניקיה, כמעט עד הקצה.
  7. מחממים שמן עמוק (בערך בגובה 3 ס"מ) בסיר עמוק ורחב לטמפרטורה של 170 מעלות.
  8. טובלים כל נקניקיה בבלילה עד שהיא מכוסה לחלוטין.
  9. מטגנים דקה וחצי מכל צד, עד שהנקניקיה מזהיבה (הצבע צריך להיות זהוב ולא שחום!).
    מעבירים לצלחת/תבנית מרופדת בנייר סופג ל-2-3 דקות.
    מגישים עם קטשופ וחרדל.

* הקורן דוגס במיטבן לאחר הטיגון, אבל אפשר לשמור יומיים-שלושה במקרר ולחמם בטוסטר אובן/תנור.

מתכונים נוספים