שבלולי גבינה בבצק פילאס

40 דק'
כל אחד יכול
חלבי

מרכיבים

כללי

בצק פילאס זוגלובק 500 גר' מופשר

למלית

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס זיתים ירוקים
250 גר' גבינה מלוחה
ביצה
מלח
פלפל
כפית זעתר

לציפוי

ביצה
שומשום

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי המלית יחד.
  2. מכניסים לשקית זילוף את תערובת המלית.
  3. פורסים את בצק הפילאס על משטח.
  4. בעזרת גלגלת פיצה מחלקים ל2 חלקים (לאורך).
  5. מזלפים את המלית במרכז כל אחד מהחצאים של הבצק לאורך.
  6. מהדקים את הדפנות של כל מחצית במק זה לזה.
  7. מגלגלים לשבלול ענק על גבי נייר אפייה, מושכים בביצה ומפזרים שומשום.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 25 דק' (או עד השחמה ) מצננים ופורסים.

מתכונים נוספים