35 דק'
כל אחד יכול
פרווה
מרכיבים
6 מנות:
1 חבילה מלאווח של זוגלובק
2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
100 גרם גבינה מלוחה
50 גרם גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת
1 ביצה טרופה
2 כפות קצח או שומשום
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. שמים את קוביות הבטטה בסיר, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך, מסננים, מעבירים לקערה ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את שני סוגי הגבינה ומערבבים היטב.
- מקמחים קלות משטח עבודה, ופורשים עליו את בצק המלווח. קורצים ממנו עיגולים בקוטר של 6-5 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית, מקפלים לחצי מעל המלית, ומהדקים היטב בקצוות.
- מניחים את חצאי העיגולים בתבנית, מברישים בביצה הטרופה, זורים מעל קצח או שומשום, ואופים 15 דקות עד להזהבה. מגישים חם.