בצל ממולא בטחון Wonders

90 דק'
למביני עניין
טבעוני

המתכון באדיבות ליאורה דהן.

מרכיבים

מרכיבים למילוי:

חבילה טחון Wonders Of Nature
3 בצלים בינוניים קלופים ושטופים
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
1 כף שמן זית
מעט סוכר חום
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
1/2 כפית קינמון טחון
מעט גרידת אגוז מוסקט
1/8 כפית של קליפת מאשייה

מרכיבים לרוטב:

2 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לרצועות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
כף רסק עגבניות איכותי
מלח
מעט פלפל שחור
חצי כפית קינמון
חצי כפית כורכום
שבבי בצל יבש מטוגן
כפית אבקת מרק בטעם עוף *לא חובה
פלחים של 2 תפו״א
1-2 כפות סילאן

אופן הכנה

  1. ליצור חריץ לאורך הבצל מהמרכז לכל אורכו לשים בסיר עם מים ולהביא לרתיחה ( לאחר מכן ניתן יהיה להפריד בין גלדי הבצל).
  2. לסנן ולצנן.
  3. לערבב בקערה טחון Wonders עם כל מרכיבי המילוי.
  4. במחבת לשים כף שמן זית ולטגן את הבצל החתוך לרצועות עד להזהבה להוסיף מעט סוכר חום לקרמול.
  5. להכניס לתוך גלדי הבצל את עיסת המילוי.
  6. בסיר רחב לטגן רצועות בצל אחד עד להזהבה.
  7. בקערה נפרדת לערבב את כל התבלינים ולהוסיף לסיר.
  8. להוסיף את פלחי תפוחי האדמה לכסות את הסיר ולבשל כרגע שעה.
  9. להוסיף עוד מים (לא צריך כיסוי מלא של תפוחי האדמה במים ,רק לוודא שיש 1-2 ס״מ מים בסיר).
  10. לסדר את הבצלים הממולאים בסיר סביב תפוחי האדמה לכסות ולבשל על אש נמוכה כשעה.
  11. לפזר מלמעלה 1-2 כפות סילאן.
  12. להכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-45 דקות בערך עד להשחמה וקרמול של הרוטב.

מתכונים נוספים