50 דק'
כל אחד יכול
חלבי
מרכיבים
בצק:
1 חבילת בצק פילאס 500 גר' ללא חומרים משמרים, מופשר לפי ההוראות יצרן על גבי האריזה
מלית:
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
מעט שמן לטיגון הבצל
10 זיתים שחורים/ קלמטה מגולענים וקצוצים
200 ג' גבינת ריקוטה
100 ג' גבינה בולגרית
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי והדבקה:
חלמון
שומשום, קצח / שומשום שחור
אופן הכנה
- במחבת שמים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל עד הזהבה קלה, מסננים ומצננים.
- בקערה שמים גבינות, זיתים קצוצים, מלח, פלפל שחור ואת הבצל המטוגן. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- קורצים עיגולים עם רינג בקוטר 8 ס"מ. ( או לחילופין בעזרת כוס )
- בכל עיגול מניחים כפית גדושה מהמלית. עם מברשת דקה מורחים את שולי העיגול בחלמון.
- סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת מזלג.
- מניחים על תבנית אפייה, מורחים את החלמון באמצעות מברשת ומפזרים שומשום לבן/ שחור או קצח.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 18-20 דק'.