לחמעג'ון מהיר

35 דק'
כל אחד יכול
בשרי

מרכיבים

6 מנות:

בצק מלאווח זוגלובק (פרווה)
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כפית פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
4 שיני שום קצוצות דק
500 גרם בשר טחון מופשר
2 עגבניות גדולות קלופות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ גס
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית זרעי כוסברה טריים כתושים
50 גרם צנוברים

אופן הכנה

  1. מטגנים בצל במעט שמן במשך 8 דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים פפריקה, קטשופ ורסק עגבניות, ומערבבים עוד כדקה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה, ומקררים.
  2. מוסיפים לקערה שום, בשר טחון, עגבניות (נקיות מגרעינים, וחתוכות לקוביות קטנות), פלפל חריף, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל ותבלינים. מערבבים את הכל יחד.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות. מורחים את תערובת הבשר על בסיס המאפה של זוגלובק, מפזרים מעל צנוברים, ואופים כ-10 דקות עד שהבצק והבשר עשויים במידה הרצויה.
  4. מוציאים מהתנור, מקררים דקה, ומפזרים מעט בצל טרי.
  5. מניחים מעל מעט פרוסות עגבניות ופטרוזיליה, ומגישים.
  6. להגשה: שמן זית, 1 בצל אדום פרוס דק, 1 עגבניה פרוסה לפרוסות דקות , 1/2 צרור פטרוזיליה עלים.

מתכונים נוספים