35 דק'
כל אחד יכול
בשרי
מרכיבים
6 מנות:
בצק מלאווח זוגלובק (פרווה)
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כפית פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
4 שיני שום קצוצות דק
500 גרם בשר טחון מופשר
2 עגבניות גדולות קלופות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ גס
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית זרעי כוסברה טריים כתושים
50 גרם צנוברים
אופן הכנה
- מטגנים בצל במעט שמן במשך 8 דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים פפריקה, קטשופ ורסק עגבניות, ומערבבים עוד כדקה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה, ומקררים.
- מוסיפים לקערה שום, בשר טחון, עגבניות (נקיות מגרעינים, וחתוכות לקוביות קטנות), פלפל חריף, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל ותבלינים. מערבבים את הכל יחד.
- מחממים תנור ל-220 מעלות. מורחים את תערובת הבשר על בסיס המאפה של זוגלובק, מפזרים מעל צנוברים, ואופים כ-10 דקות עד שהבצק והבשר עשויים במידה הרצויה.
- מוציאים מהתנור, מקררים דקה, ומפזרים מעט בצל טרי.
- מניחים מעל מעט פרוסות עגבניות ופטרוזיליה, ומגישים.
- להגשה: שמן זית, 1 בצל אדום פרוס דק, 1 עגבניה פרוסה לפרוסות דקות , 1/2 צרור פטרוזיליה עלים.