פלפל ממולא טבעוני

90 דק'
למביני עניין
טבעוני

המתכון באדיבות ליאורה דהן.

מרכיבים

מרכיבים למילוי:

חצי חבילה טחון Wonders Of Nature
5 פלפלים צבעוניים בינוניים ו3 פלפלים חריפים קטנים
חצי כוס אורז עגול מושרה במים ומסונן
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 גזר גדול
1 מקל סלרי ו 14 קישוא מגורדים או טחונים דק במעבד מזון
2 בצלים קצוצים דק וסחוטים מנוזלים
1עגבנייה קלופה קצוצה דק וסחוטה מנוזלים
2 כפות שמן
2-3 ענפי שמיר טרי קצוץ
2 כפות בצל מטוגן יבש
מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית פלפל לבן
כף שום כתוש טרי
כפית ראס אל חנות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום

מרכיבים לרוטב:

מעט שמן זית
בצל גדול פרוס
ענף סלרי פרוס
רבע גזר חתוך לפרוסות
עגבנייה קלופה חתוכה
פלפל צ׳ילי אחד שלם
חתיכות פלפל שנשארו מה ״מכסים״ של הפלפלים הממולאים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה(לא חובה)
כף אבקת מרק בצל או בטעם עוף
כפית שום כתוש
כוס וחצי מים רותחים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הגלם יחד לעיסה.
  2. לחצות פלפלים ולנקות אותם מחרצנים. (ניתן להשאיר שלמים אך מומלץ לחצות לחצי)
  3. למלא את הפלפלים בעיסת חומרי המילוי שהוכנה.
  4. בסיר שיכול להיכנס לתנור לבזוק מעט שמן זית לטגן ולהשחים את הבצל הפרוס, ענף הסלרי, פרוסות גזר, עגבנייה קלופה ופלפל צ'ילי.
  5. לסדר מעל את כל הממולאים.
  6. לכסות את הסיר ולהתחיל בישול ללא נוזלים בחום בינוני לכמה דקות.
  7. לערבב בקערה את התבלינים של הרוטב ולשפוך אל תוך סיר הפלפלים לכסות ולבשל כ 40 דק'.
  8. לחמם תנור ל 200 מעלות.
  9. בתום 40 דק' להכניס את הסיר לתנור ללא מכסה ל 10-15 דק'.

מתכונים נוספים