שטרודל תפוחי עץ

50 דק'
למביני עניין
חלבי
מאפים וקינוחים

מרכיבים

בצק

3 עלי פילו – בצק פילו 500 גר' ללא שומן טראנס, מופשר לפי ההוראות היצרן על גבי האריזה

מלית

4 תפוחי עץ ירוקים מזן גרנד סמית', מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

50 גר' חמאה לבישול התפוחים + חמאה מומסת להברשת עלי הפילו

1 או 2 כפיות קינמון

3 כפות סוכר

1/4 כוס אגוזים חצויים/ קצוצים גס

2 כפות צימוקים

2 כפיות מיץ לימון טרי

ציפוי

1 ביצה טרופה

שקדים טחונים גס לפיזור בין עלי הפילו

חמאה מומסת / שמן קנולה

אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. בסיר עם חמאה מבשלים את התפוחים לריכוך קל כ 5 דק'
  2. מוסיפים, לימון, סוכר, קינמון וצימוקים ומבשלים עוד כ- 3 דק'. ( עד שהתפוחים רכים, אך שמרו על צורתם)
  3. מעבירים את המלית למסננת ומסננים את הנוזלים שהצטברו. מצננים.
  4. מחממים תנור ל 180 מעלות, פורשים את עלי הפילו על מגש נקי או על השיש ומכסים במגבת מטבח. ( בזמן שעובדים עם עלה פילו אחד מכסים את שאר העלים במגבת לחה)
  5. פורשים בעדינות את אחד מעלי הפילו על נייר אפייה, ומורחים בחמאה מומסת, מפזרים מעל ובאופן אחיד מהשקדים הטחונים ומניחים מעל עלה נוסף ומורחים גם אותו ומפזרים שקדים.
  6. מניחים מעל עלה נוסף. ( אותו לא מורחים בחמאה)
  7. בחלק התחתון של העלים מסדרים את תפוחי העץ המבושלים ומוסיפים אגוזים.
  8. מקפלים את הקצוות של המאפה כלפי פנים ומגלגלים לסגירה.
  9. מורחים בביצה ואופים כ  20-25-דק' עד שהבצק מזהיב והמאפה מוכן לאכילה.
  10. מוצאים מהתנור מצננים  ומפזרים אבקת סוכר בהגשה.

מתכונים נוספים