40 דק'
כל אחד יכול
פרווה
מרכיבים
ל 3-4 מנות:
1/2 חבילת נקניקיות טבעוניות של זוגלוס
2-3 כפות שמן / שמן זית
1 בצל סגול / לבן בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום, קצוצות או כתושות
3-4 מקלות סלרי, חתוכים דק
2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל גמבה, חתוך לקוביות קטנות
¾ כוס גרגירי תירס
1.5 כוסות פרחי ברוקולי
1.5 כוסות אורז
3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית תבלין שווארמה
¼ כפית קינמון (אופציונלי)
אופן הכנה
- חותכים את הנקניקיות לפרוסות אלכסוניות.
- מחממים כף שמן במחבת גדולה ומקפיצים את הנקניקיות במשך כ-3-4 דקות, עד שהן מתחילות להשחים. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים את יתרת השמן לאותה המחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את הגזר, הגמבה, התירס והברוקולי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את האורז והנקניקיות ומערבבים.
- יוצקים את המים הרותחים לקערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים לסיר, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה חוזרת.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את התבשיל כ-15-20 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגו, והאורז מוכן. מכבים את האש, ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות.
- מערבבים את התבשיל כדי לאוורר את האורז ומגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.