7 רעיונות לסנדוויצ'ים למבוגרים

 

לבשל זה כיף גדול, במיוחד כשיש לנו את הפנאי המתאים לזה, במציאות כולנו עסוקים מאוד ולא תמיד יש לנו את הזמן לדאוג לארוחות מושקעות וגדולות., פתרון של סנדוויץ' מפנק יהיה אידיאלי עבור רבים, אפשר להכין בכל זמן ובקלות – גם כשאנחנו ממהרים וצריכים ארוחה קלילה וזריזה  וגם כשאנחנו רוצים לצאת לטייל וצריכים לארוז ארוחות למהלך היום. סנדוויצ'ים הם הפתרון האולטימטיבי, אם אתם מחפשים איך לצאת מהמסגרת ולשדרג את הסנדוויץ' שלכם, הנה 7 רעיונות לסנדוויצ'ים מעולים שמבוגרים יאהבו במיוחד.

סנדוויץ' חזה בקר חם

מי אמר שחייבים לאכול בחוץ בשביל להנות מסנדוויץ' חזה בקר משובח? האמת? אפילו יותר כיף להכין אותו בבית, ובתוך כמה דקות אתם יכולים ליהנות ממנה ברמה של שף . מה שחשוב לזכור לגבי סנדוויצ'ים באופן כללי, הוא  שההבדל בין סנדוויץ' פשוט ורגיל לסנדוויץ' מפנק טמון בפרטים הקטנים לכן חשוב להשקיע קודם כל בחומרי גלם איכותיים במיוחד. במקרה הזה ג'בטה טרייה מהמאפייה תעשה עבודה מצוינת, שימו אותה בטוסטר למספר דקות עד  שתהפוך לקראנצ'ית. בזמן הזה הקפיצו פרוסות דקות של חזה בקר על המחבת, ניתן להוסיף קצת פלפל ומלח גס. על הלחם מרחו כמות נדיבה של איולי פלפלים ולמי שאוהב חריף כדאי להוסיף גם קצת ממרח פלפל צ'ומה או אריסה פיקנטית. מומלץ להוסיף פרוסת חסה טרייה וכמה פלחי עגבנייה דקים, ומי שאוהב יכול בהחלט להוסיף גם מעט בצל ירוק. על כל הטוב הזה הוסיפו את חזה הבקר, סגרו את הסנדוויץ' וחתכו אותו ל-2, כך שיהיה יותר נוח לאכול. מוכנים לחגיגת טעמים מהביס הראשון?

סנדוויץ' אנטיפסטי

אז אמרנו כבר שסנדוויץ' יכול להיות מאד בריא אם רק נרצה, והרעיון של סנדוויץ' אנטיפסטי בהחלט מביא את זה לידי ביטוי. כדי להשלים את החגיגה הבריאותית, מומלץ לבחור בלחם מקמח מלא, קמח כוסמין או שיפון. הכנת האנטיפסטי היא פשוטה ביותר וכל שתצרכו זה להכניס לתנור ירקות חתוכים כמו קישוא, חציל, גזר, בטטה, בצל ושום (שגם יכול להיות ממרח מעולה כשהוא מתרכך), זאת לאחר שתעטפו אותם בשמן זית בכמות נדיבה, מלח גס ופלפל גרוס.

כעבור חצי שעה האנטיפסטי יהיה מוכן, ניתן לשמור אותו למספר ימים במקרר והוא יהווה שדרוג לכל סנדוויץ  שתרצו להכין. מומלץ למרוח ממרח פסטו כבסיס, בתוספת לירקות  הצלויים שיספקו שלל טעמים ויהפכו את הכריך לעסיסי ביותר. מי שרוצה שדרוג נוסף, יכול להוסיף פרוסות של פסטרמה חרמון הודו ועוף שהיא טעימה, עתירת חלבון ודלת שומן. בתאבון!

סנדוויץ' פסטרמה קלאסי עם מיונז וחרדל

בינינו, מי לא אוהב סנדוויץ' פסטרמה מפנק שאפשר להכין בתוך פחות מחמש דקות? כל מה שאתם צריכים זאת פסטרמה חזה עוף איכותית וטעימה ולחם טרי להשלמת המשימה. אתם יכולים לבחור כל סוג של לחם שאתם אוהבים, בין אם זה לחם פרוס או חלה שנשארה מהשבת. אגב, אם אין לכם חשק לצאת למאפייה ולקנות לחם טרי, אפשר לשים את הפרוסות חמש דקות בטוסטר ולקבל לחם פריך מעולה. מרחו מיונז בכמות נדיבה והוסיפו מעט חרדל דיז'ון, אם אתם לא אוהבים חריף – מרחו כמות מדודה של חרדל. הניחו 2-3 שכבות של פסטרמה, שרצוי להוסיף גם שני עלי חסה או כמה עליי בייבי. לאקסטרה  קראנצ'יות אפשר לשים את כל הסנדוויץ' לעוד דקה או שתיים בטוסטר. בתאבון!

סנדוויץ' שניצל הודו

עד עכשיו דיברנו על כריכים קראנצ'ים וטעימים, אבל אם אתם מחפשים את הקריספיות המושלמת, אין ספק שזה הכריך בשבילכם. כאן דרושה מעט יותר השקעה,  יש לכם זמן? – זה בהחלט שווה את זה. פרסו נקניק הודו לכמה פרוסות בעובי בינוני, טבלו אותן בביצה טרופה ולאחר מכן בקמח או פירורי לחם. חממו מחבת לחום בינוני וטגנו את הפרוסות לא יותר מדקה-שתיים לכל צד., אתם מוזמנים להתפרע וללכת על מיני ממרחים לפי הטען, סגנון אמריקאי עם רוטב ברביקיו וכמה טיפות טבסקו, או לחלופין סגנון מזרחי עם חומוס, טחינה, עריסה וממרח לימון כבוש. העבירו את הנקניק המטוגן ישירות על הלחם ואל תחכו יותר מדי לפני הביס הראשון – זה הכי טעים כשזה חם.

בגט שניצל תירס צמחוני

מדובר בסנדוויץ' המושלם לצמחונים, אבל הוא בהחלט מתאים גם לאוכלי הבשר. את שניצל התירס אפשר להכין בתנור או בטוסטר אובן, אבל גם בטוסטר רגיל (אם אתם נמצאים בעבודה למשל ורוצים להנות מסנדוויץ' מפנק). בבגט מומלץ למרוח טחינה בכמות נדיבה , תרגישו חופשי להוסיף גם אריסה פיקנטית או כל חריף אחר שאתם אוהבים. כמו כן, מומלץ לחתוך כמה רצועות של מלפפון חמוץ שיעניקו טוויסט מרענן, ולאחר מכן יש לחתוך את השניצל לפרוסות דקות ולסגור את הבאגט. אתם מוזמנים לשחק עם הממרחים והטעמים וללכת על מרכיבים אחרים שאתם אוהבים במיוחד.

סנדוויץ' כפרי

את הכריך הזה ניתן להכין בגרסה חלבית, בשרית ופרווה, כאשר הלב והבסיס זה הממרחים והרטבים שתוסיפו. הנה הצעה אחת לרכיבים שימלאו את הסנדוויץ', ואתם בהחלט מוזמנים להוסיף או לשנות כיד הדמיון החופשית.

קודם כל מומלץ לבחור בלחם שיפון, ואם אפשר לפרוס אותו לפרוסות דקות זה יהיה מצוין. לממרח אנחנו ממליצים על פסטו או טפנד זיתים שחורים או ירוקים, אפשר להוסיף גם מעט ממרח עגבניות מיובשות. על כל הטוב הזה הוסיפו סלט פלפלים קלויים, ואם אתם ממש רוצים להשקיע – אפשר להקפיץ על המחבת פלפלים, שום ועגבניות שרי חצויות לשניים עם מעט שמן זית, ולהוסיף ישירות על הכריך. בשלב הזה יש שלוש אופציות. הראשונה היא כריך חלבי עם פרוסות גבינה בולגרית או פטה, השנייה היא כריך בשרי עם פסטרמות ונקניקים, והשלישית היא פשוט להשאיר אותו ככה כמו שהוא ולהנות מכל ביס וביס.

סנדוויץ' מוקפץ

אמנם את הסנדוויץ' לא המציאו כאן בישראל, אבל יש מצב לא רע שסנדוויץ' מוקפץ דווקא כן. מה אפשר להקפיץ? בגדול כל מה שבא לכם, החל מירקות, דרך אטריות אורז או ביצים ועד לעוף ובקר כשהרעיון של פסטרמה ונקניק במקום בשר חי הוא רעיון מצוין, שגם יכול לחסוך לכם זמן על הדרך.

מומלץ לשים את המוקפץ בתוך לחמנייה או בגט, אחרת הכול עלול לנזול החוצה. כבר בהקפצה שווה לתבל עם רטבים טעימים כמו צ'ילי, ברביקיו או סויה. מאחר  והמוקפץ עצמו הוא עסיסי ורווי נוזלים אתם לא חייבים יותר מדי ממרחים, אבל אפשר בהחלט למרוח שכבה דקה של איולי או כל ממרח אחר שאתם אוהבים במיוחד.

אז הנה לכם שבעה רעיונות מנצחים לסנדוויצ'ים שקל להכין וברוב המקרים סביר להניח שכבר יש לכם את הרכיבים בבית. תרגישו חופשי לעשות שינויים והתאמות בהתאם לטעמכם האישי,

ואם תרצו הצעות נוספות לכריכים שווים מזמינים אתכם להיכנס למתכוני הכריכים שלנו.

שיהיה בתאבון!

מאמרים נוספים