מאפה בצק עלים וגבינות קלאסי

60 דק'
למביני עניין
חלבי

מרכיבים

כללי

חבילת בצק עלים 1 ק"ג של זוגלובק
250 גרם גבינה לבנה לאפייה (כנען או טוב טעם)
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינת פטה או בולגרית
מלח/ פלפל שחור לפי הטעם
2 ביצים

לציפוי

ביצה טרופה
שומשום

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את כל הגבינות, מוסיפים תבלינים ו2 ביצים ומערבבים הכול יחד.
  2. בתבנית מרופדת בנייד אפייה מניחים חצי מבצק העלים בתחתית, על גביו מניחים את תערובת הגבינות והביצים ומכסים בחתיכה השנייה של בצק העלים.
  3. פורסים לקוביות ומושכים בביצה.
  4. אופים 40-50 דקות, עד הזהבה.

מתכונים נוספים