אוכל לעבודה

בתור ישראלים אפשר לומר שאנחנו מורגלים בעבודה קשה וכמעט כולנו עובדים שעות ארוכות במקומות העבודה שלנו. בדיוק בגלל זה, רבים מאיתנו לא ממש משקיעים על בסיס קבוע בארוחות במהלך יום העבודה, מזמינים הרבה אוכל מבחוץ (מה שגם מביא לבזבוז מיותר של לא מעט כסף), ובמקסימום מחממים שאריות שנשארו מהסופ"ש. לא תמיד זה בריא וטוב לגוף, ובינינו זה גם לא ממש כיף. לכן, ליקטנו בעבורכם כמה רעיונות לאוכל טוב שאפשר לקחת ולהנות ממנו בעבודה, בין אם אתם מעוניינים להכין את האוכל מראש ובין אם אתם מכינים את האוכל במקום העבודה. אז, שנתחיל?

מכינים בבית

אם יש לכם את הזמן לבשל ארוחות בבית, ובמיוחד אם אתם רגילים לעשות את זה על בסיס קבוע, השמיים הם הגבול עבורכם, ויש לא מעט דברים שתוכלו להכין בזמן המוגבל שעומד לרשותכם לטובת העניין, בלי לבלות את כל הזמן הפנוי שלכם במטבח. הנה שלושה רעיונות לאוכל טעים ומהנה שאתם יכולים להכין במהירות ובקלות בבית:

  • מוקפץ ירקות ובקר: מוקפץ זו מנה שנראית מושקעת וצבעונית כשבפועל היא פשוטה להכנה ומוכנה תוך כעשרים דקות, ככה שתוכלו לבשל אותה אפילו בבוקר לפני שאתם יוצאים. מתחילים עם הקפצה של מגוון סוגי ירקות שאתם אוהבים כמו בצל, קישוא, גזר, גמבה, פלפל חריף וכרוב על המחבת, אפשר להוסיף רצועות כתף בקר שישדרגו את המנה. עכשיו כל מה שנשאר זה לתבל עם רוטב סויה, צ'ילי חריף או סוגים אחרים של רטבים שאתם אוהבים.
  • שקשוקה חריפה עם נקניקיות: שקשוקה היא מנה ישראלית במהותה. היא מכילה מרכיבים פשוטים אך מעולים, כמו עגבניות טריות וביצים. מי שרוצה ליהנות מחגיגת טעמים גדולה אפילו יותר יכול לשדרג את המנה עם נקניקיות מרגז שיעניקו לשקשוקה טעמים פיקנטיים ומעושנים. לצד זה מומלץ לחתוך ירקות טריים ופרוסת לחם מקמח מלא.
  • תבשיל פאייה עם נקניקיות טבעוניות: צמחונים וטבעונים שמחפשים את המנה המושלמת בהחלט ייהנו ממנת הפאייה הזאת שמקבלת שדרוג טעים ומעניין בזכות הנקניקיות הטבעוניות. נכון, כאן כבר נדרשת השקעה מעט גדולה יותר ואי אפשר להכין את זה על הבוקר, ולכן כדאי להכין כמות קצת יותר גדולה ולחלק לקופסאות שתספיק לכם למספר ימים במהלך השבוע. המנה עשירה וכוללת את כל המרכיבים הנדרשים לארוחה כמו אורז, ירקות וכמובן נקניקיות טבעוניות עשירות בחלבון.

מכינים בעבודה

אפשרות נוספת ולא רעה בכלל היא להכין את הארוחות שלכם דווקא במקום העבודה. מה שחשוב להבין זה שאתם ממש לא צריכים לעבוד במקום עם מטבח מאובזר לחלוטין. מספיק שיש טוסטר אובן או מיקרוגל, סכין חיתוך בסיסית וקרש חיתוך – ואתם יכולים להכין ארוחות טעימות ומהנות בלי שום בעיה ובזמן קצר. הנה שני רעיונות לארוחות ששווה לנסות:

  • סלט פסטרמה: אופציה מעולה למי שאוהב לתקתק ארוחות במהירות. קחו אתכם ירקות לסלט וחתכו אותם במקום. מומלץ להעשיר את הסלט בעלים ירוקים ולהוסיף סוגים שונים של אגוזים כמו אגוזי מלך. חתכו מספר פרוסות של פסטרמה (או לקרוע בידיים) ולתבל במעט לימון, שמן זית, מלח ופלפל, להוסיף מעט טחינה ולערבב היטב, וקיבלתם סלט מהיר ובריא.
  • סלט עשיר עם שניצל דק: זו דוגמה מצוינת לארוחה שהיא גם טעימה, גם משביעה וגם מזינה. את השניצל כדאי לחמם בטוסטר אובן כך שהוא יצא הכי קריספי שיש (אם אין, אפשרי גם במיקרוגל). בזמן שהשניצל מתחמם, קוצצים דק 3 מלפפונים, 3 עגבניות, 2 פלפלים בצבעים שונים (אפשר גם להוסיף חצי פלפל חריף למי שאוהב), חצי צנונית ובצל סגול קטן קצוץ דק (כמובן שתוכלו לשנות כמויות או להוסיף ירקות נוספים שאתם אוהבים). את כל הטוב הזה מתבלים במלח ופלפל, סומק, כמה כפות של שמן זית, מיץ מחצי לימון וזעתר. אחרי שמערבבים את כל הירקות והתיבול יחד, מוציאים את השניצל מהטוסטר או המיקרוגל, חותכים אותו לרצועות דקות או קוביות ומוסיפים לסלט. התוצאה היא סלט עשיר וצבעוני מאד, רווי ויטמינים מהירקות, חלבון מהשניצל ומלא בטעמים, וכל זה בכ-15 דקות הכנה.
  • שניצל תירס עם ירקות: שניצל תירס הוא אחד המאכלים האהובים על ילדים ורובינו ממשיכים לאהוב אותו גם כמבוגרים. מאחר שניתן להכין אותו בקלות במיקרוגל, בטוסטר אובן ואפילו בטוסטר רגיל – מדובר ללא ספק במאכל המושלם להכנה בעבודה. אפשרות אחת היא להכין מראש תוספות לכל השבוע, כמו בורגול, אורז, קינואה או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים לצד השניצל, מה שישתלב מצוין עם ירקות טריים חתוכים. האפשרות השנייה היא להביא מהבית לחם טרי ולהכין סנדוויץ' בזריזות משניצל, ירקות טריים, מלפפון חמוץ ובעצם כל תוספת שאתם אוהבים במיוחד.

עכשיו כשאתם מצוידים ברעיונות מנצחים להכנת מנות פשוטות וקלות להכנה, אל תתפלאו אם הקולגות שלכם יבקשו לדעת גם, מה הסוד  שלכם…

מאמרים נוספים