6 טיפים להכנת כריכים לילדים

בתור הורים לילדים, אין ספק שאחד הדברים שחשובים לכולנו הוא תזונה מאוזנת לילדנו. חלק מהותי מהעניין הוא הכנת כריכים, שהם לא רק המנה המרכזית שלהם במהלך היום במסגרות, אלא גם משהו שתמיד כיף וקל להכין מפעם לפעם גם בבית ומחוצה לו. ולכן חשוב לדאוג שהכריכים יהיו מזמינים וטעימים ושהילדים באמת יאכלו אותם. על מנת שתבטיחו שזה תמיד יקרה, קיבצנו עבורכם שמונה טיפים מנצחים שיעזרו לכם להכין את הכריכים המושלמים לילדים.

חשבו כמו ילדיכם – אילו כריכים הם הכי אוהבים?

כשאנחנו חושבים על כריכים טעימים, אנחנו בעיקר חושבים על קומבינציות שאנחנו אוהבים וצריך לזכור שזה לא משהו שכל ילד בהכרח אוהב. לכן הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא לחשוב מה הילדים שלכם אוהבים. יש דגנים מסוימים שהם מתחברים אליהם ואחרים שלא? האם הם אוהבים גבינה בכריכים, פסטרמות ונקניקים או בעיקר ממרחים מתוקים? האם מרכיבים מסוימים יגרמו להם לא לגעת בכריך בכלל? כמובן, כריכים לילדים צריכים להיות מגוונים ומאוזנים, אבל חשוב תמיד לכוון לטעמו של הילד.

בחירת הלחם – עם איזה סוג של לחם מומלץ להכין את הכריכים לילדים?

אין ספק שכריך טוב מתחיל בבחירת הלחם, וכמו בתחומים קולינריים אחרים, גם כאן סוד הקסם הוא טריות. אם יש באפשרותכם לקנות את הלחם מוקדם בבוקר לאחר האפייה זה כמובן מצוין, במידה ולא , ניתן לקנות אותו יום לפני, או להקפיא ולהפשיר לקראת ההכנה.

בשביל הבריאות, מומלץ לבחור בלחם מחיטה מלאה או דגנים מלאים אחרים (כוסמין, שיפון), ופחות בלחם מחמצת, בגלל שהוא יחסית קשה וילדים פחות מתחברים אליו. קמח לבן זה בסדר מפעם לפעם, אבל בהחלט רצוי להרגיל את הילדים לדגנים מלאים, וממילא הם לרוב לא ירגישו בהבדל.

ניגש לעיקר: מה מומלץ לשים בכריך לילד?

יש לנו כמה רעיונות לכריכים לילדים:

  • כריכים בשריים – כריך עם פסטרמה איכותית, טרייה וטעימה או כריך עם סלמי זה משהו שילדים יכולים להתחבר אליו, ועל הדרך אתם יכולים להוסיף ממרחים כמו חומוס, טחינה או מיונז ולהוסיף ירקות טריים. אם יש לכם זמן, אפשר להכין על המחבת או הגריל נקניקיות עוף או פרוסות חזה עוף ולשים להם בכריך, ומהניסיון שלנו אלו כריכים שהם יטרפו בשנייה.
  • כריכים חלביים – האפשרות השנייה היא כריכים עם גבינות למיניהן, גם כאן יש לא מעט אפשרויות, החל ממרכיבים פשוטים כמו גבינה לבנה וקוטג', ועד לדברים מיוחדים יותר כמו גבינות בולגרית/צפתית/מוצרלה משולבות עם ממרחים וירקות, כמובן עפ"י טעמו של הילד.
  • כריכים מתוקים -ממרחים מתוקים אהובים במיוחד על ילדים. ממרח שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים אלו דברים שניתן לאפשר מפעם לפעם, אך לא בתדירות גבוהה מדי משום שמדובר במוצרים עשירים בסוכר. לחלופין, אפשר להחליף לממרחים בריאים יותר נטולי סוכר מעובד כמו סילאן טבעי, ממרח אגוזי לוז (שמאוד דומה בטעמו לממרחי שוקולד שונים) או ממרח חרובים.

המראה זה הכול

ילדים אוכלים עם העיניים וצריכים כריך שישכנע אותם לאכול, בעיקר אם מדובר בילדים בררניים. בגלל זה החיתוך וההגשה הם ההבדלים המהותיים בין סוגי הכריכים, ולא בהכרח המרכיבים עצמם. לפעמים מדובר בתוספות הקטנות שעושות הבדל גדול, גם ממרחים צבעוניים או עטיפה מצוירת יהפכו את הכריך לאטרקטיבי יותר. עם התאמה אישית לטעם של כל ילד וקצת דמיון, אפשר ליצור כריך ממרכיבים מצוינים שייראה טעים ומושך במיוחד.

דברים טובים מגיעים באריזות יפות – השקיעו באריזה

כאמור, ילדים מאוד אוהבים את הנראות והאסתטיקה של האוכל שלהם, וזה נכון לא רק לגבי הכריכים, אלא גם לגבי האריזה שלהם וחשוב שתשקיעו בה לא פחות מבכריך עצמו. זה יכול להיות נייר מיוחד או אפילו סידור בקופסאות אוכל,  פתקים קטנים בצירוף הכריך עם מסרים אישיים למשך היום, אפשר לחתוך את הכריכים בצורה אסתטית וסימטרית ולשים אותם בקופסא במקום לעטוף בניילון. כדאי להוסיף קופסה תוספות טעימות בצד כמו ירקות טריים חתוכים או מקלות גבינה, וכך הלאה. הרבה פעמים זה מגביר את התיאבון ועושה לילדים חשק לאכול.

איך תחסכו זמן בבוקר?

אז נכון שכולנו רוצים להכין כריכים שהם גם טעימים וגם בריאים, אבל כל הורה יודע טוב מאד שזה לא תמיד קל, ושלא תמיד יש את הזמן והפניות לכך, במיוחד אם צריך להכין כריכים ליותר מילד אחד. הנה כמה טיפים לחיסכון של זמן בבוקר:

  • הכינו את הכריך בלילה – רק אם אפשרי ורק אם חומרי הגלם סופר טריים. לאחר ההכנה יש לשמור אותו במקרר כמובן עד שהילדים יוצאים למסגרות.
  • הכינו בערב רק את מה שאפשר – אם אתם מעוניינים להכין את הכריך בבוקר ככה שיהיה הכי טרי שיש, אפשר בהחלט לעשות כבר הכנות בערב כמו חיתוך של הירקות או סידור המצרכים.
  • הכינו רשימה מראש – הרבה פעמים מה שלוקח הכי הרבה זמן זה לחשוב ולתכנן איזה כריכים נכין, וזה גם מה שעשוי להיות הכי מתסכל. לכן שווה להכין מראש רשימה עם הכריכים שאתם רוצים להכין בכל יום בשבוע, וזאת גם הזדמנות מצוינת לשתף את הילדים ולהבין איתם בדיוק מה הם ירצו לאכול.

סיכום

מה שצריך לזכור תמיד לגבי כריכים לילדים הוא שמדובר בחלק עיקרי בתזונה שלהם כשהם נמצאים במסגרות, וגם במשהו שתמיד נחמד להכין בבית כשאין זמן או כוח לבשל ארוחה חמה, או צידה לדרך כשנמצאים מחוץ לבית בדיוק בגלל זה צריך לצאת מהקופסה כשחושבים על רעיונות לכריכים לילדים, ואתם ההורים צריכים למצוא את הדרכים לשלב מרכיבים טעימים ומזינים בהם. שמחנו לחלוק כמה טיפים שיאפשרו לעשות זאת, ואנו בטוחים שעם קצת אלתור ונחישות תצליחו להכין גם אתם כריכים לילדים שהם יאהבו מאד ויאכלו.

בתאבון.

מאמרים נוספים