אז מה נאכל היום לצהריים?… ולערב?… לכולנו יש את אותן 3, 4 או מקסימום 5 מנות קבועות שאנחנו "חורשים" עליהן. אולי כי הילדים מתים עליהן ולא מוכנים לשמוע על שום דבר אחר, אולי כי זה מה שהכי קל לנו להכין, ואולי כי אין לנו זמן להיות יצירתיים ולנסות לגוון.
אנחנו בזוגלובק דווקא מאמינים בגיוון, כי גם אם זה לא קורה הרבה- זה עדיין שובר את הרוטינה ומכניס לארוחה שלכם שני מרכיבים שכדאי להוסיף פה ושם: הפתעה וכיף. אז הנה כמה פתרונות טעימים, משביעים, מזינים וקלים להכנה, שיכניסו עוד כמה טעמים לשגרת הארוחות הקבועה שלכם. ואם כבר יוצאים מהשגרה- אפשר באותה הזדמנות להחליף את המנה הבשרית שאנו רגילים לצרוך מידי יום, במנה מאוזנת, מזינה ובלי להתפשר על הטעם.
הצעות הגשה לארוחת צהריים:
בורגר פטריות מסדרת זוגלו'ס + תפו"א אפוי + סלט קצוץ
מחממים מנת בורגר פטריות לפי ההוראות, מכניסים לתנור תבנית עם פלחי תפוחי אדמה עם זילוף שמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין, ואופים ב- 180 מעלות במשך 40 דק'. תוך כדי קוצצים מלפפון, עגבניה ופלפל, מתבלים, והארוחה מוכנה.
שניצל ירוק מסדרת זוגלו'ס + פירה בטטה + מרק ירקות
מחממים מנת שניצל ירוק לפי ההוראות. מבשלים 3 בטטות בינוניות, מקלפים ומועכים. מוסיפים מלח, פלפל, רבע כוס שמן זית ו- 2 כפות סויה. כדאי לאכול עם מרק ירקות טריים, או עם סלט ירוק.
שניצל דק מסדרת זוגלו'ס + אורז פרא + אנטי פסטי
מחממים מנת שניצל דק לפי ההוראות. מבשלים את אורז הפרא לפי ההוראות על האריזה. עד שהוא מוכן מכינים את האנטיפסטי: חותכים כמה ירקות שאוהבים לפרוסות- בטטה, בצל, פלפל, פטריות, קישוא או מה שאוהבים. מסדרים בתבנית, מזלפים שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס, כמה גבעולי טימין, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180, למשך כ- 20 דק.
נקניקיות מסדרת זוגלו'ס בטורטיה עם רוטב סלסה + סלט חסה
מחממים 2-3 מנות של נקניקיות לפי ההוראות. מחממים טורטיות בכמות זהה לפי ההוראות. מכינים את הסלסה- קוצצים 2 עגבניות, חצי בצל סגול, נענע וכוסברה. מוסיפים מעט שמן זית, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל ומערבבים. מורחים על הטורטיות, מוסיפים נקניקיה לכל טורטיה ומגלגלים. בינתים, מתקתקים סלט חסה: קורעים את העלים מראש חסה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מעט בלסמי, כפית חרדל, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזים או עגבניות שרי. בתיאבון!