Happy hour במשרד: כך תבלו את ימי חמישי במשרד

Happy hour הוא מושג שמגיע במקור מתרבות השתייה והברים באנגליה, שעה שבה האלכוהול והאוכל מוצעים במחירים ממש מצחיקים, גם כאן בישראל יש לא מעט פאבים שכבר אימצו אותו. בכל זאת נראה שהדבר הכי מעניין שקרה עם המנהג הזה, שזה הגיע אל הרבה מאד חברות במשק, עסקים קטנים וגדולים כאחד. בשעה וביום קבועים בשבוע, העובדים מתפנקים עם אוכל, אלכוהול ומדי פעם גם פעילויות מגניבות. אז שווה לדעת שלמסורת הזו יש הרבה מאד יתרונות ועובדים במשרדים שנהנים ממנה מדווחים לא אחת שהם מרוצים יותר מתנאי העבודה שלהם. לכן זה משהו שצריך לעודד מנהלים ובעלי עסקים לעשות זאת במקומות עבודה שעדיין לא נחשפו לזה. אם גם אתם רוצים לפנק את העובדים, לקרב ביניהם ולשבור את השגרה, או שאתם כבר עושים Happy hour אבל היא לא כיפית וקלילה כמו שהיא אמורה להיות, הנה כמה נקודות למחשבה שיעזרו לארגן Happy hour מוצלח  במיוחד במשרד.

תאמו יום ושעה קבועים

בשלב הראשון מומלץ לאמץ יום ושעה קבועים לכבוד המסורת הזו. כשמחליטים לעשות את זה אבל באופן מזדמן ו"מתי שיוצא", זה לרוב לא תופס ומתמסמס מהר מאד. Happy hour הוא מיני אירוע שהעובדים מחכים לו, שמחים לקראתו ונרגשים מההזדמנות לשחרר קצת מהלחץ של העבודה, אז כדי שזה לא ייפול באמת, חשוב לקבוע יום ושעה קבועים. מתי? ובכן, אנחנו ממליצים בחום על ימי חמישי לקראת סוף היום. למה דווקא הזמן הזה? כי זה זמן שהוא מראש יותר קליל, העובדים כבר מריחים את סוף השבוע שמתקרב וסוגרים משימות וזה בדרך כלל אחלה זמן לעשות הפסקה מהעבודה השוטפת בלי שזה יפגע בעבודה.

נצלו זאת לברך אנשים

אז מה עושים ב Happy hour במשרד? ובכן, יש לא מעט רעיונות ואפשר בהחלט גם לגוון מפעם לפעם, אבל דבר אחד ששווה לעשות הוא לנצל את ההזדמנות כדי לברך את כל העובדים שחוגגים אירועים מיוחדים. להתרגש יחד עם העובדת שסיפרה לכולם ממש לאחרונה שהיא בהיריון, להרים כוסית לכבוד העובדים שחגגו יום הולדת השבוע, לשמוח עם האבות והאימהות החדשים שנולדו להם ילדים לאחרונה ופשוט לחגוג את כל הדברים המרגשים שקרו לעובדים. קשה להסביר במילים כמה משמח ומרגש זה עבור עובד שמקבל את החיבוק מהחברים. לפעמים מילה טובה, קצת פירגון וחיבוק זה כל מה שעובד צריך כדי להרגיש טוב אחרי שבוע של עבודה מאומצת.

הקלילו את האווירה

קליל, קליל, קליל. נחזור על זה שוב ושוב אם זה לא ברור – Happy hour זו מסורת קלילה וכיפית במהות שלה וחשוב לשמור עליה ככה. מה זה אומר? קודם כל, ממש לא צריך לדבר על עבודה. יש מספיק זמן לעשות את זה במהלך הישיבות ובעבודה השוטפת. גם אתם חושבים לעצמכם שאיזה יופי, כולם התכנסו יחד ואפשר לדבר על דברים חשובים בעבודה, התאפקו וכנסו ישיבה לצורך העניין הזה במועד אחר. מה זה עוד אומר? זה הזמן להשתחרר ולשתות קצת משקאות אלכוהולים, ואין ספק שהבירה ליד האוכל תוכל בהחלט לעזור לכם בכך. לא, אין צורך "להתקרחן" כאילו אתם במסיבת פול מון בתאילנד, וכוסית משקה או שניים זה לגמרי מספיק. אפשר ללכת על בירות צוננות, קאווה, יינות קלילים וכל מה שהעובדים אוהבים.

מה אוכלים ב Happy hour?

אז אלכוהול זה חשוב, אבל אין ספק שהאוכל הוא חלק מרכזי וחשוב לא פחות. הרבה עובדים אף מגיעים ביום הזה בלי אוכל מבית, משום שהם יודעים שיש Happy hour עם אוכל טעים. זאת לא חייבת להיות הפקת על עם סעודה ענקית בכל פעם, ואפשר למצוא דברים קלילים, טעימים, מזמינים ואפילו משביעים. הנה כמה רעיונות לדברים טעימים שאפשר להגיש:

  • סושי: בינינו – מי לא אוהב סושי? המאכל היפני המסורתי הזה הפך כבר מזמן לדייר קבע בקולינריה הישראלית, ובצדק – זה טעים, מזין ובא בטוב תמיד. העובדים יהיו שמחים להתפנק מדי פעם עם סירות ומגשי סושי וקומבינציות שונות עם שילובים מעניינים של ירקות ודגים. לא לשכוח אופציות ללא דג כלל ואופציות ללא דג נא.
  • מקסיקני: אוכל מקסיקני זה נפלא, ובדומה לסושי גם כאן אנחנו מדברים על אוכל שקל לחטוף, שלא חייבים לשבת ולאכול עם סכין ומזלג ושכמעט כולם מתחברים אליו. נאצ'וס עם מטבל סלסה, טורטיות, גוואקמולה, צ'ילי קונקרנה וכל הדברים הטובים של המטבח המקסיקני יעבדו מצוין, ואפילו אפשר להרים Happy hour בקונספט מקסיקני שכולם יתלהבו ממנו.
  • על טהרת הצמחוני: חשוב מאד לזכור תמיד את העובדים הצמחונים, ואם אתם מגישים בשר לדאוג גם לאלטרנטיבה בשבילם. זה בסדר להגיש מדי פעם ארוחות צמחוניות לכולם – יש מגוון רחב של מתכונים שאפשר להשתמש בהם, וכנראה כולם יהיו מרוצים.
  • מגשי כריכים: כריכים זה ככל הנראה הרעיון המושלם והמתבקש ביותר בכל Happy hour במשרד. אפשר לגוון ולהציע סוגים שונים של מגשי כריכים עם נקניקים ופסטרמות, או גבינות ומטבלים ואפילו כריכים טבעוניים טעימים. כשהכול מגיע בצורה יפה ומסודרת על מגשים גדולים זה הכי מזמין שיש.
  • מאפים: מאפים הם תמיד רעיון טוב. מצד אחד אין כאן בשר אז זה מתאים גם לצמחונים, מאפים הוא סוג אוכל שתמיד כייף לנשנש. אפשר להתפנק עם מטעמים כמו מקלות בצק עלים, שבלולי גבינה בבצק פילאס, קלצונה, מאפים מתוקים ועוד. אם יש לכם תנור קטן במשרד, כמו במשרדים רבים היום, אפשר להכין בתוך שעה את כל המאפים והריח באוויר כבר יזכיר לכולם שממש עוד רגע ה Happy hour מתחיל.

זכרו את כל היתרונות של ה Happy hour

Happy hour במשרד זה כיף ומשחרר וזה ברור, אבל האמת היא שהדבר הנהדר הזה הוא הרבה יותר מזה. אל תשכחו את כל היתרונות של Happy hour במשרד:

  • הזדמנות לאתנחתא אמיתית מהעבודה: עובדים במשק הישראלי עובדים קשה מאד. הם בלחץ תמידי לא רק בגלל העבודה, אלא גם בגלל שאר המחויבויות בחיים שלהם. ה Happy hour זו הזדמנות אמיתית להפסקה שכולם כל כך צריכים.
  • חיזוק הקשרים בין העובדים: Happy hour זה אירוע מגבש. אווירה של צחוק, קצת אלכוהול כדי להקליל את האווירה וכמובן החלק שבו מפרגנים ומברכים את העובדים. כל הדברים האלה מקרבים בין העובדים והופכים את הצוות ליותר מגובש ובעקיפין יותר טוב ומקצועי.
  • הערכה כלפי העובדים: זו גם הזדמנות נפלאה מצד הבעלים וצוות המנהלים לעצור בכל שבוע ולהגיד בלי הרבה מילים "אנחנו רואים כמה אתם עובדים קשה. אתם מאד חשובים אתם לא עוד בורג במערכת, חשוב לנו לפרגן לכם מתי שרק אפשר".
  • הזדמנות להעשרה: בהרבה מאד חברות מנצלים את הזמן להרצאה מעניינת, פעילות מגניבה ואפילו משחקים מסוגים שונים, וזאת עוד דרך לקרב בין העובדים ולהפוך את היחסים במשרד ליותר חבריים.

לסיכום

Happy hour במשרד זו מסורת נפלאה וכזו שאהובה במיוחד על העובדים. אם אתם עדיין לא עושים את זה כדאי להתחיל, ואם יש מה לשפר אז כאן תוכלו להבין בדיוק איך הופכים את השעה הזאת למושלמת. כך או כך, אם אתם רוצים עובדים מרוצים שמרגישים הערכה, כדאי להתחיל עם Happy hour כבר עכשיו!

מאמרים נוספים